неделя, 24 юни, 2018
0

За порои и бурен вятър днес предупреждават метереолозите

Оранжев код е обявен в 9 области на Централна, Югоизточна и Североизточна България за 14 март заради бурен вятър, съобщават от НИМХ.
Кодът е в сила за областите Ловешка, Габровска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Хасковска, Кърджалийска, Разградска и Шуменска, като в тези области ще духа силен южен вятър с пулсации 25-29 м/сек. Жълт код е обявен в 18 области за силен вятър – Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пазарджишка, Пловдивска, Плевенска, Великотърновска, Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Бургаска, Смолянска, Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка, като в последните 4 области силният вятър ще бъде придружен и от обилни валежи от дъжд. Само във Видинска област обявеният код е зелен.

Още преди обяд в югозападната половина от страната ще завали дъжд, като значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област, където късно след пладне и привечер ще се развие гръмотевична дейност. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София около 4°. Ще бъде ветровито, в Източна България и северно от планините ще духа силен южен вятър, с пулсации до 25-29 м/сек и там дневните температури ще достигнат 22-24°. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в София около 15°. През нощта срещу петък от северозапад ще започне да нахлува студен въздух.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™