събота, 23 юни, 2018
0

Металурзите остават в стачна готовност, искат среща с директора на „Хармони 2012“

Бившите работници в ОЦК остават в протестна готовност, настояват за среща с изпълнителният директор на  „Хармони 2012″ , за да  разберат  кога заводът ще заработи отново и дали ще бъдат наети на рабата.  Това решиха днес металурзите, които  отново се събраха пред паметника на Васил Левски в знак на протест срещу неизплащането на заплатите им. Има вероятност   още идната седмица  работниците  да получат парите си, обяви пред събралите се инж.Стефан Атанасов от Инициативния комитет. Той се позова на информация, получена от офиса на частния съдебен изпълнител Росен Сираков,  упълномощен да разпределя средствата от продаденото  имущество на ОЦК.

БНП Париба е оттеглила вчера жалбата си срещу разпределението на парите при частния съдебен изпълнител в полза на работниците от ОЦК. Днес до 18 часа ще се разбере дали своята жалба ще оттеглят и от фирма „Скания“. Ако не заплатят таксата в съда по делото, тя става невалидна.

От разпродажбата по сметката на съдия-изпълнителя са събрани 4 милиона лева. Половината от тях са определени за удовлетворяване исканията на металурзите и изплащането на дължимите средства за заплати, но спирачката, това да се случи е „Скания”. Надяваме се,че от фирмата ще проявят разум и ще дадат предимство на работниците,  обясни  инж.Стефан Атанасов  след разговор с помощник  съдия- изпълнител Радослав Сираков.

„Колегите мr са напълно отчаяни, на някои вече им изтича срокът, до който могат да получат пари на борсата, посочи Атанасов .  Според него  вчера от „Неохим“ в Димитровград са одобрили трима бивши металурзи, които да започнат работа при тях. Представител на завода заявил, че могат да наемат не повече от 30 човека.

Валя Флоридис

Снимки: Асен Асенов

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени