събота, 23 юни, 2018
0

Цацаров: Сигналът срещу Доган – кьорфишек

Няма престъпление за изнасяне на класифицирана информация по повод изявлението на бившия премиер Бойко Борисов, изнесена на 21 февруари, за постъпила информация от чужда разузнавателна служба за атентат срещу него. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти.

Обвинител номер едно поясни, че документът от 2005 година с информация за атентат срещу Борисов, готвен от Ахмед Доган, е с изключително ниска степен на достоверност, т.е. информацията не е класифицирана. По думите му документът представлява лист хартия на ксерокс, на който пише „Строго секретно“ но няма атрибути на официален документ. Сигналът идва от разузнавателната служба на съдена бълканска страна. В първата му част се съобщава за атентат срещу премиера в оставка Бойко Борисов. Във втората се съобщава, че атентатът се подготвя от Ахмед Доган, който след атентата иска да заеме неговото място като главен секретар. Това е дало основание на службите да приемат, че тази част от информацията не е достоверна.

Тогавашният шеф на разведките ген. Кирчо Киров е уведомил всички институции в държавата и лично главния секретар на МВР Бойко Борисов, че има информация за подготвян атентат.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™