петък, 22 юни, 2018
0

ДПС номинира кандидатите си за депутати до 25 март

Има нещо символично в това, че в деня, в който се разпусна Народното събрание, Централният съвет на ДПС ще представи критериите си за издигане, номиниране и утвърждаване на кандидатите си за депутати. Това каза Лютви Местан, на пресконференция на ДПС, на която движението обяви критериите си за номиниране на кандидатите за депутати. Ние ще се ръководим от два принципа. Правото на издигане ще се движи от долу на горе. Всички наши общински структури ще имат право да издигат кандидати за народни представители в неограничен брой.  На разширено заседание на Централният съвет ще номинираме до трима души от всяка община. Това е разликата между издигане и номиниране. Това ще е първото сито, обясни Местан.
Второто сито ще се състои в подреждането на кандидатите по азбучен ред. Националният предизборен щаб ще утвърди кандидатите за депутати и ще подреди листите. Аз ще съм председател на този щаб и той ще се състои от 27 души. Това е чиста и пряка демокрация, убеден беше Местан. Номинациите от местните структури следва да приключат до 25 март. В периода между 25 март и първата седмица на месец април, мисля че ще сме приключили с утвърждаването на кандидатите за депутати от ДПС.  В тях със сигурност ще намерят място много хора, които не са членове на ДПС. Това още веднъж доказва, че ДПС е една от най-демократичните партии в България и няма нищо общо с лидерска партия, категоричен беше Местан.
Искам да ви кажа, че считано от утре, ще подам молба до кмета на Момчилград, за да ме пусне в неплатен отпуск за срок от три месеца, защото трябва да водя предизборната кампания, разясни Местан. ДПС ще води политика на реализиране на национални приоритети. Всички партии ще трябва да пресечем точките си на интереси в името на интереса на България. ДПС даде най-силния знак от всички политически партии, че ще има промяна и обновяване в депутатските листи. При нас това ще бъде естествен резултат, разкри Местан. Предизборната кампания ще се води на официалния език в Република България, а именно българския. Когато е необходимо ще се възползваме от чл. 36 ал. 2 в българската Конституция. Това е наше право.Той коментира и изказването на главния прокурор Сотир Цацаров, че няма данни за организирането на атентат срещу Бойко Борисов от страна на Ахмед Доган. Изнесената информация от г-н Цацаров е отговор на всички въпроси по тази тема. Ние не сме изненадани. В заключението се казва ясно, че няма данни Ахмед Доган да е поръчвал Бойко Борисов, обясни Местан. Това уличава Борисов в тежка клевета. Сега за тези неща не трябва да ни питате нас, а лицето Бойко Методиев Борисов. Право на оклеветения е да прецени дали ще съди клеветника. Председателят на ГЕРБ трябва да бъде много по-отговорен политически и да внимава какво говори, защото иначе се подкопават основите на политическата система в България.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™