вторник, 19 юни, 2018
0

Aнгел Джамбазки: Турция изпраща 60 000 изселници у нас, за да гласуват за ДОСТ

Управляващата в Турция ислямистка Партия на справедливостта и развитието финансира облепянето на един автобус и 5 микробуса с агитационни материали на ДОСТ, съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването си по телевизия „България 24“. Бусовете са с кърджалийска, хасковска и старозагорска регистрации, отбеляза патриотът от ВМРО и показа снимка на предизборен бус на ДОСТ, пътуващ от Истанбул към границата с България.

 Джамбазки разказа, че автобусът, който Местан си поръчал по подобие на ДПС, бил облепен и оборудван вътре като подвижен партиен офис в началото на кампанията. Той също бил агитационно украсен в Турция.

 На този автобус са монтирани тонколони, от които бумти химнът на ДОСТ, в който е използваната музиката на марш от османско време, може би е еничарски марш, и започва с апел за събуждане на масите, за да се търси сметка, разкрива Джамбазки. Според него текстът е писан от самодеец от Измир.

 Между 55 и 60 хиляди души от Турция ще пътуват за изборите в България, това е последният ангажимент на управляващата партия и изселническите дружества към ДОСТ, допълва още евродепутатът. Той разкри и три от фирмите, които ще извозват изборни туристи. „Айхан Ъшък Туризъм“ ще вози изселници от района на Бурса, „Метро туризъм“ – от Истанбул и район Тракия, „Йоз икизлер туризъм“ – от районите на Измир и Маниса.

2 коментара

2 коментара

 1. anaonimen

  19.04.2017 at 15:57

  kolko glasa vzemaha ot DOST? Ne se vılnuyte.::))

  0
 2. Georgi Lefakev

  15.03.2017 at 11:08

  Докато има двойно гражданство винаги ще е така

  Как нито един политик не се допита до народа чрез референдум,като дойде време за избори започват да виаг като вълци…нещастна пасмина!

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени