вторник, 19 юни, 2018
0

Скандал! България отваря широко границите си за избирателите от Турция

Турция имала известно оправдание за бруталната агитация в полза на ДОСТ, смята Стефан Янев

Противно на исканията от политическите партии за ограничаване на изборния туризъм, който организират изселнически организации в Турция, правителството ще създаде всички възможности автобусите и автомобилите, които пристигат за изборите на 26 март, да бъдат обслужвани по-бързо по границите и да не се създават струпвания. Това стана ясно от изявление на вицепремиера Стефан Янев след заседанието на Министерския съвет, пише „24 часа“.

На всички гранични пунктове, където има техническа възможност, ще бъдат отворени всички налични коридори, обясни той. Според вицепремиера служебното правителство трябва да направи всичко възможно да даде възможност на всички български граждани да упражнят правото си на глас. Призивите за спиране на автобусите или затваряне на секции в Турция водят към ограничаване на правото на гласуване и нарушения на Изборния кодекс, категоричен бе Янев.

МВР и армията имат готовност да засилят охраната на границата с Турция заради опасността в дните около българските парламентарни избори да се засили потокът от нелегални имигранти, идващи от южната ни съседка, обясни още Янев.

В Турция, Великобритания и Германия ще бъдат изпратени допълнителни служители от министерството на външните работи, които да помагат при организацията на гласуването , каза още вицепремиерът. Целта била да не се образуват големи опашки заради намаления брой на секциите в чужбина.

Янев направи и коментар на бруталната агитация, която Турция води в подкрепа на ДОСТ в последните седмици. Според думите му, Турция също е в предизборна ситуация и вероятно има известно оправдание за поведението й. Според него обаче след разговорите на посланик Сюлейман Гьокче с Външно Турция е престанала с проявите на намеса в изборите.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени