понеделник, 18 юни, 2018
0

Ученици от Кирково населиха с приказни герои страната Магиленд

Те са в групата ,,Работилница за творческо писане” по проект ,,Твоят час” в СУ ,,Отец Паисий” с ръководител Анета Каменова

В рамките на проект ,,Твоят час” учениците от трети клас на СУ ,,Отец Паисий”  в Кирково се преселиха в страната Магиленд. Така нарече страната от своята приказка Магдалена Цанкова от 5 клас , която е част от групата ,,Работилница за творческо писане” по проект ,,Твоят час” в СУ ,,Отец Паисий” с ръководител Анета Каменова.

На организираната по проекта публична изява учениците от групата прочетоха свои творби пред директора на училището инж. Румен Младенов, класния ръководител на 3 клас Светла Ангелова  и нейните ученици.

Страната Магиленд е страна на детската фантазия, която учениците от Работилницата населиха с приказни герои, а и в която самите те са  герои. Тук  е магифантастично.  В тази страна живеят наивното котенце Тото от стихотворението на Йоана Мерджанова,   марсианецът, който превръща всичко в зелено от разказа на Виктория Башева,  тъжните пингвини от разказчето на Валентина Соколова,  тромавата Мецана от стихчето на Нелина Ангелова,  мечката, която се спъва на клечка от стихотворението на Антоанета Миткова.  Ангелина Пехливанова тук мечтае да бъде невидима,  героят на Валентина Чакърова има вълшебна химикалка, а  Радостина Дачева  отправя послания към възрастните чрез своето разказче за една странна дюля, в  плодчета на която има завод за пречистване на въздуха.

Целта на изявата бе от една страна малките творци от Работилницата да споделят написаното със свои читатели, а от друга страна – да провокират интереса на третокласниците към четенето.

В края на срещата учениците от групата ,,Работилница за творческо писане” подариха книжка със своите творби, илюстрирана от самите тях и озаглавена ,,В страната Магиленд”на учениците от трети клас и на училището в лицето на неговия директор.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™