петък, 22 юни, 2018
0

ГЕРБ съфинансира проект за неделно училище, по който кандидатства общината

ГЕРБ съфинансира изграждането на неделно училище и жилище за свещеник до манастирския комплекс “Св.Йоан Предтеча “ в кв. „Веселчане“, съобщиха днес областният управител Иванка Таушанова и ексдепутът Цвета Караянчева.

Сградата ще е на площ от 300 кв. метра върху парцел от 5167 кв.м. След първия етап на строителство се предвижда разширяване на комплекса с музейна експозиция и други помещения. Теренът,  върху който се изгражда новия обект,  е държавна собственост, но ще бъде прехвърлен на църквата.

Обща стойност на  проекта   е 271 896 лв. За строителството са отделени  244 706 лв., за обучение  на    безработни, които ще бъдат наети на работа – 13 595 лв. и за управление  на проекта  13 595 лв. До 30 май трябва да  бъде подписан договор с изпълнител, а до края на годината    сградата трябва да е готова. За месец е изготвен проект от архитекерно бюро „Диарт“ от София.  Проектът е одобрен и ще бъдат отпуснати 100 000 лева от от Министерство на труда и социалната политика.

Още 200 000  осигурява ГЕРБ от партийната субсидия.

Идеята  се роди преди 3-4 месеца, когато видяхме, че отец Николай прави богоугодно дело в храма като обучава децата на религия. При мен дойдоха и родители, които ми казаха, че децата им ходят с удоволствие на неделното училище, но няма помещение, в което да се събират, каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева. Смятам, че именно към храмовете трябва да се изучава богословие, а не в светските училища, затова подкрепих идеята, каза областният управител Иванка Таушанова.

Информацията,  изнесена в сайта на „Красива българия“  обаче показва, че на 5 март  е  одобрено  за финансиране  изграждането на  Неделно училище и жилище в манастирски комплекс „Св. Йоан Предтеча”  в квартал „Веселчане“ .  По проекта  е кандидатствала  община Кърджали.  Обща стойност на  проекта   е 271 896 лв.,  100 000 лв.  е финансиране от Министерство на труда и социалната политика и 171 896 лв. съфинансиране от  община Кърджали.  Това   не стана ясно от изявлението на  Таушанова и Караянчева .

Валя Флоридис

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™