неделя, 18 март, 2018
24

EVN: Не се изключва токът, ако гражданин е сключил споразумение за разсрочено плащане

Във връзка с публикувана в медиите информация за „неправомерно спиране на тока на много клиенти с платени смети, поради грешки на техническите екипи на дружеството в общини Кърджали, Ардино и Черноочене’’, EVN България желае да уточни, че това категорично не отговаря на истината, се казва в прессъобщение на компанията.

При изключване на електрозахранването за неплатена фактура ЕVN България съблюдава дали даден клиент е подал жалба, касаеща неговата фактура. В случай, че клиент има подадена жалба за фактурата си, дружеството не пристъпва към изключване, докато не приключи проверката по случая  и не се изпрати отговор до клиента. Всеки постъпил сигнал се разглежда индивидуално и се изпраща отговор до клиента. Не се извършва изключване и при положение, че клиентът е сключил споразумение за разсрочено плащане – възможност, която дружеството предоставя от години.

В посочените общини се извършват изключвания на електрозахранването на клиенти с просрочени задължения, но това са клиенти, които или не са подали жалби и молби за разсрочване или вече са получили индивидуален отговор на тях.

Допълнително бихме искали да уточним, че във всяка една издавана от дружеството фактура е изписан срокът на следващо плащане, както и информация за това, кога се пристъпва към преустановяване на електрозахранването. Посочените изключвания на електрозахранването поради неплатена фактура се отнасят за сметки, чиито краен срок за плащане е бил 15 или 25 февруари 2013 г. в зависимост дали са първа и втора група клиенти. След крайната дата дружеството не пристъпва към спиране на електрозахранването, а предоставя още 10 дни, в които клиентът може да заплати своята фактура със съответната лихва за забава, която е нормативно регламентирана. Дружеството предоставя максимално дълъг период, в който дава възможност на клиентите си да погасят своите фактури.

За улеснение на клиентите ЕVN България предлага безплатна услуга за уведомяване чрез sms и имейл за предстоящо прекъсване на електроснабдяването поради забавено плащане.  Всеки един клиент може да се информира в денонощния телефонен център на ЕVN България по всички въпроси, касаещи срокове за плащане, изключване и т.н.

 

Надяваме се, че предоставената информация ще внесе повече яснота по действията на дружеството, както и че те в никакъв случай нямат „неправомерен” характер и не са допуснати „грешки на техническите екипи”. Дружеството изразява своята готовност да извърши проверка по всеки конкретен сигнал.

 

2 коментара

2 коментара

 1. paco-baco

  15.03.2013 at 21:42

  мъни мъни мъни ис нот фъни

  боко тиквата отнесе негативите на ЕВН

  0
 2. Истината

  15.03.2013 at 20:33

  Драгите господа спират по собствено усмотрение тока на граждани в периода, в който трябва да бъде платен за предходния месец. Като основанието е ние мислехме , че вие няма да си го платите. Кой е този, който си мисли , че може да мисли , защото явно не може. След което трябваше да се връщат клиенти , защото няма как без ток да си свърши човек работа , като до крайния срок оставаха два дни. Накрая щом са дръпнали шалтера , трябва да платиш и определена сума за да дойдат да ти го пуснат. Недай си боже да ти кажат , че чак след 2 дни това ще е възможно. На всичкото от горе 1 година месечните сметки са по 100 лева, а сега се оказва по 2,4 или 240 лева. Добре, че контролните органи правят нещо, като клиентите си плащат за преноса на енергия по мрежата , на всичко от горе си плащат и за ремонтите на тази мрежа. Ако човек е запознат , ще знае, че ел. мрежата в България е била изградена по един от най-добрите начини. Сега хората плащат , преноси , ремонти , заплати и премии за извършени консултантски услуги. Самото дружество смучи чисти пари , защо чужденци трябва да смучат пари , след като народа плаща за всичко, не може ли България да взима тези пари, отговора разбира се е, че може ,само че защо да се откриват работни места за българските висшисти като може да ги даваме на някой бушон за да се смучат пари. Това е болестно състояние на обществото , заслепени от партийните си деления те са готови да се изправят един срещу друг дори ако каузата е за общо благо. Смешно или не , това е продукт в следствие от общественото поведение , заразата е в хората , а не в системата. Ако хората не позволят на системата да бъде такава каквато е , то тогава тя ще се държи по начин одобрен от хората. Обществото е виновно за хората , а хората са виновни за това, което е обществото. http://vbox7.com/play:1a97d3a414

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™