петък, 22 юни, 2018
0

Три години затвор за мъж, опитал да убие братовчед си с моторна резачка

Три години затвор  постанови Окръжният съд в Кърджали   за  дървосекач нападнал  и наранил с  моторна резачка за дърва свой роднина.  В. В. Б.  е с начално образование, вече е осъждан, работел като  горски работник-дървосекач. На 30.01.2012 г.  в землището на село Чал с моторен трион „Хускварна”  той направил опит умишлено да умъртви Д.Д.Ч.

Сцената като от филм на ужасите, се разиграла край  крумовградското село Чал. Двамата братовчеди В. В. /38/ и Д. Д. /33/ седнали на почерпка във фургон недалеч от селото около 14 часа. Преди това  нападнатият мъж  бил със съпругата си във фургона, изпили с нея по едно кафе,  а след това седнал сам да пие вино, пуснал си музика. Два часа по-късно, след като  вече бил изпил около един литър вино, при него във фургона без покана дошъл негов колега  и роднина, който живеел наблизо в бивша пивница. Той настоял  домакинът да спре музиката и след това започнал да  го обижда. Причината  за свадата им бил  стар спор за наследствен имот. Казал, че ще му отреже и двете уши, извадил нож и замахнал с него, нападнатият успял да измъкне оръжието от ръцете му, но прерязал сухожилие на ръката си. Това обаче не спряло разярения нападател, който включил моторна резачка, с която първо нарязал вратата на фургона, а после подгонил ранения си роднина. В този момент във фургона били съпругата  и децата на нападнатия мъж, изплашени те   избягали  през  прозореца на фургона. Пострадалият взел едно дърво, за да удари резачката и за да защити семейството си. Вместо  това обаче  нанесъл удар с дървото  в областта на корема на нападателя си. Хукнал да бяга,  бил застигнат от разяления си братовчед  с резачката,   който порязъл ръката  му, след това  я насочил към главата  му и порязал  дясната вежда,  после посегнал  с резачката към гърдите на падналия мъж. В този момент  машината угаснала от замотаните по нея дрехи. Нападателят я захвърлил, метнал се на лекия автомобил “Опел”, паркиран наблизо, и избягал от мястото на произшествието.
На ранения мъж е оказана помощ в Центъра за спешна помощ в Крумовград и след това е транспортиран в кърджалийската болница. Полицията в Крумовград е организирала издирвателни действия.На следващият ден към 9 часа нападателят е открит и задържан.
Двамата мъже не са от село Чал, каза кметът Себахтин Чауш. Дошли от далечното котелско село Градец, били наети от дърводобивна фирма и живеели във фургон. Местните почти не ги познават, не са чували друг път да е имало свади между тях.
Съдът му налага  на нападателят наказание  “лишаване от свобода” за срок от 3 години в затвор при първоначален строг режим. Той трябва да плати на заплашения от него  мъж  7000 лева обезщетение за претърпените неимуществени вреди заедно със законната лихва, считано от 30.01.2012 г. , както и направените от него по делото разноски в размер на 1000 лева.

Отхвърлен е гражданският  иск  от потърпевшия за обезщетение за претърпени от престъплението неимуществени вреди от 15 000 лв., като неоснователен и недоказан.  Резачката „Хускварна”  се отнема в полза на държавата.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™