събота, 23 юни, 2018
0

Жителите на Болярци към Хасан Азис: Кога в селото ни ще има вода?

Кога жителите на  село Болярци ще   имат вода като всички останали в   общината, питат   отново чрез  kardjali.news   хората кмета  на община Кърджали Хасан Азис.

Местните използваха   референдума за ядрената енергетика , за да чуят повече хора болката им.  17 души  написали  на бюлетините  „Искаме вода”, с надеждата  да им се помогне.  Защото търпението им се  изчерпало , а отдавна не вярват на  управниците си.

Живителната течност  тук  е лукс,  носят я на гръб  с туби или  с магаретата си от чешмата   край мегдана или  от тази, която е  в дерето  край селото на стотици метри от къщите.   Тези, които имат автомобили   пълнят багажниците   с празни бутилки и бидони и  зареждат вода  чак от  Айше Молла чешма в Кърджали.   Обитаемите къщи  В Болярци могат да се различат по варелите с вода край тях, а някои  от местните  са си докарали цистерни, за да съхраняват  водата.

От  някогашното многолюдно село  сега тук  са  останали 102-ма  души,   казва ни бай Хълми.  Младите избягаха,  кой ще стои тук като няма вода. Прогони ги  безхаберието на  тези, дето ни управляват, въздиша той.  Селото живее десетилетия с  обещането да   има водопровод.  По времето на Тодор Живков   обработвахме 2000 дка земя,  водата стигаше  до нивите,  а сега   за пиене  няма. За какъв поминък  да говорим. Младите се поели по гурбетчийските пътеки – едни са в холандия, други в  Канада,  трети в Турция, Русия и Гърция.   Ако не са те, селото отдавна да го няма, парите от тях идват.

В петъчния ден в джамията са се събрали   неколцина мъже. Вече 24 години сме забравени от света. Не  ни чуват, наказват ни, и затова ние  ще ги накажем като не гласуваме,  редят  мъжете един през друг.  Очите им светват, когато заговарят, как  лесно може да се реши проблемът с водоснабдяването  на Болярци  –   в горната махала на Рани лист има  каптаж, оттам  с един багер да изкопаят канал и да докарат с тръби водата до селото . Само седем километра е,   поясняват те. А тук  всеки сам ще намери начин да  докара  водата  къщата си. И за това не е нужен мотор,  по гравитачен път ще идва от Рани лист до селото живителната течност.

Търсим помощ,  но никой не ни обръща внимание, затова решихме  на референдума да напишем  за водата,  та дано ни чуят.  В нашето село кметът Хасан Азис  идва само преди изборите,  обеща,  че ще  пусне водата , избраха го и ни забрави. На следващите избори пак така и след това нищо. Идваха  едни веднъж  и от някаква друга партия, не от ДПС ,  и  повече не се появиха. Как да разчитаме на  политиците.

Затово сме решили всички отсега нататък никакви избори,   няма да пуснем дори урните да  поставят  в селото. Щом нямаме вода,  няма избори. Не вярваме на никого вече.  В политиката не се бъркаме,  искаме си  водата.  Животът тук е батак работа, никой не е доволен. Аман от обещания.

 

4 коментара

4 коментара

 1. Име...

  18.03.2013 at 14:55

  Вода ще имат като стане потоп, ей ся след бойко само това ще остане

  0
 2. Анонимен

  17.03.2013 at 21:49

  Кво му пука на кмета, той си построи монументалните глупости. Па тея да си носят водата на гръбче.

  0
 3. Име...

  17.03.2013 at 09:14

  той е празен, само дето го има

  0
 4. Анонимен

  17.03.2013 at 00:58

  cql basein imat, da piqt ot nego brq

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™