събота, 26 май, 2018
0

Петър Стойчев спира със спорта, за да е министър

Петър Стойчев представи екипа, с който ще работи до предсрочните парламентарни избори. Както бе съобщено  по-рано, негов заместник става легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев. Данчо ще подаде оставка като председател на Българската федерация по спортна гимнастика още на следващото Общо събрание.

„Още не съм готов за министър“, усмихна се Йовчев на въпрос дали би могъл да оглави ведомството след изборите, ако някой му предложи поста.

Вторият заместник на Петър Стойчев ще бъде досегашният помощник на Свилен Нейков – Иван Ценов. За началник на кабинета на министерството е назначена Ваня Караканева.

Ще правим всичко в полза на спорта. Важно е нашите елитно спортисти да продължат да защитават престижа на България на големите спортни форуми. Те имат пълната наша подкрепа. Ще продължим да работим за масовия и ученически спорт и съм сигурен , че след време ще може да оцените това, което ще сме направили за доброто на българския спорт, заяви при представянето на своя екип  Петър Стойчев.

Новият спортен министър коментира и своeто бъдеще като спортист. 

След събитията на на 12 март прекратих всички мои членства във всякакви клубове, напуснах служебната си работа и се отказах във всички Управителни съвети, в които участвах.

Към днешна дата аз вече не съм активен състезател, не съм служител на МВР и председател на плувен клуб Левски, заключи накрая Стойчев.

 

 Пламен Петров, BNews.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™