неделя, 24 юни, 2018
0

4 месеца затвор за бившата директорка Димитрийка Петкова, издавала фалшиви дипломи

Лишаване от свобода за срок от 4 месеца при първоначален „строг” режим постанови Районният съд в Кърджали за Димитрийка Петкова, бивш  директор на училището в Широко поле.  Съдът я призна за виновна в това, че през  ноември 2006 г. в с.Широко поле  като  директор на ОУ „Иван Вазов” съставила дубликат на свидетелство за основно образование, в който удостоверила неверни обстоятелства- че Б.А.М. е завършил основно образование. Налага й наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца при първоначален „строг” режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип, както и „лишаване от право да заема длъжността директор на училище” за срок от 1 година.    Подсъдимата  ще изтърпи отложеното със споразумение от 17.09.2004 г. по НОХД № 460/ 2004г. по описа на Районен съд Кърджали наказание „лишаване от свобода” за срок от 4 месеца при първоначален „строг” режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип.  Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжния съд  в Кърджали в 15-дневен срок.

В средата на февруари  тази година Районният съд призна за виновен безработния Б.А.М. за това, че умишлено е накарал директора на Основно училище „Иван Вазов“ в село Широко поле да му състави дубликат на свидетелство за основно образование. Фалшивата диплома удостоверявала, че виновникът за престъплението е завършил основно образование. Той бе  осъден на пробация. Като част от присъдата е полагането на 150 часа годишно безвъзмезден труд в полза на обществото.

През септември миналата година Димитрийка Петкова постигна споразумение с прокуратурата и се призна за виновна, че е издала 5 фалшиви дипломи за основно образование. Вече бившата училищна директорка получи условна присъда от 2 години с 5-годишен изпитателен срок. Освен това съдът постанови, че Петкова няма право да заема длъжността директор на училище за 1 година.  Петте ментета са изготвени от 2007 до 2009 година. В този период тя е била шеф на школото в Широко поле. Фалшификатите били оформяни като дубликати на свидетелство за основно образование и са притежавали всички необходими атрибути.

2 коментара

2 коментара

 1. Име...

  25.03.2013 at 19:37

  Резил…

  0
 2. Име...

  20.03.2013 at 18:57

  Само толкова ли можаха

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™