четвъртък, 24 май, 2018
0

Иззеха 6280 къса цигари без акцизен бандерол

6280 къса цигари без акцизен бандерол са открити и иззети при специализирана операция на територията на област Кърджали за противодействие на контрабандата на акцизни стоки. Операцията е разпоредена със заповед на директора на ОД на МВР-Кърджали Венцислав Момчилов.

Най-голямото количество цигари – 4400 къса, са открити тази сутрин около 6,30 часа при проверка на лекотоварен “Форд” с хасковска регистрация. Колата, управлявана от И.Д./39/, е спряна за проверка на КПП “Чилик”. Полицаите открили общо 320 кутии цигари без бандерол от две марки. Безакцизната стока е иззета. Водачът е задържан в полицейското управление. Образувано е незабавно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс за разпространение на акцизни стоки без бандерол.

1060 къса цигари са иззети от двама пътници вчера при проверка на автобус “Мерцедес”. Полицаите установили, че А.Л./37/ държи 23 кутии цигари без бандерол, а С.И./35/ – 30 кутии. Безакцизната стока е иззета. При извършена проверка на търговски обект в Кърджали са открити 820 къса цигари без акцизен бандерол. Стоките са иззети и са на съхранение в РУ-Кърджали. Работата по противодействието на разпространението и търговията с акцизни стоки без бандерол продължава и остава един от постоянните приоритети в дейността на областната дирекция.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени