понеделник, 18 юни, 2018
0

Подменят 6 000 улични лампи в Кърджали и селата

Идеята ми е да въведем осветление, което да използва най-високите технологии, да бъде с най-високо качество, заяви кметът Хасан Азис

Стартира процедурата по обявяването на обществена поръчка с предмет  реконструкция и въвеждане на енергоспестяващо осветление в община Кърджали. Това съобщи кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис  днес. Той поясни, че  процедурата  вече е въведена в системата на Агенцията по обществени поръчки /АОП/ за предварителен контрол и се очаква  най-късно в четвъртък тази седмица да бъде публикувано решение за откриване на обществената поръчка, ако АОП не поиска допълнителна информация от възложителя.

„По поръчката предвиждаме  подмяната на около 6 000 лампи  в града и населените места на общината”,  уточни още градоначалникът. Той допълни, че с реализирането на това задание  общината ни ще бъде една от малкото общини в страната, която ще има реализирана иновация в осветлението.

„Идеята ми към днешна дата е ние да въведем  осветление, което да използва най-високите технологии, а самото осветление да бъде с най-високо качество. Това включва осветителни тела  с най-дълъг срок на  годност и с най-висока степен на чувствителност и функционалност на лампите.”, подчерта инж. Хасан Азис.

По думите на градоначалника реализирането на проекта ще има и своите предизвикателства и то най-вече свързани с подземната инфраструктура. „ За  нея няма  точна информация нито за трасетата, нито за това колко са стари кабелите и каква част от тях се нуждаят от подмяна”, обясни кметът.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™