понеделник, 18 юни, 2018
0

„Пътстройинжинериг” ще изкърпва уличната настилка в Кърджали

Сумата, определена за това, е 280 000 лв.

© Снимка: Кърджали НЮЗ

„Пътстройинжинериг” АД е фирмата, която  в рамките на 12 месеца от сключването на Договора си с община Кърджали ще се грижи за поддръжката на хоризонталната маркировка и ремонтните дейности по уличната мрежа на Кърджали. Средствата определени за това  са в размер на 280 000 лв. с ДДС, а  първото задание към изпълнителя вече е връчено и при благоприятни метеорологични условия започва поетапно кърпежа на улиците в областния град. Това заяви кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той допълни, че вече е приключила и процедурата по обявеното публично състезание за възлагане на обществена поръчка за реконструкция и ремонт и  на ул. „Заводска”, а избраната фирма изпълнител е „Караман” ООД.

Строително – монтажните работи по улицата  включат  демонтаж на старата паважна настилка с почистване на паветата, възстановяване на основните пластове и оформяне на пътното легло, както и уплътняване и полагане на  два пласта асфалт. Осигурените средства за ремонта са на стойност  220 000 лв. с ДДС, уточни градоначалникът.

„След този ремонт съм сигурен, че както по отношение на движението по главните улици, така и по отношение на движението на тежкотоварните коли, включително и запрашаването на района около ул. „Заводска” многократно ще се подобри автомобилния трафик.

Инж. Азис съобщи още, че извън посочените суми общината допълнително отделя средства в размер на 660 000 лева за ремонт на уличната мрежа, резултатите от който ще бъдат усетени от всички.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™