неделя, 24 юни, 2018
0

Местан: Грешат тези, които мислят, че господин Доган е предприел формален акт с оттеглянето си от парламента

Политическата игра с избирателите е много опасна. Точно заради протестите трябва да сме си научили жестокия урок за енергията, които дава това недоволство. Трябва да се въздържаме от поемането на неизпълними обещания. Т.е. отговорността на политическите сили е преди всичко в коректния диалог с избирателите. Това каза пред Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан.

Чух, че господин Константинов каза в едно интервю, че ще направи всичко възможност Тройната коалиция да не дойде на власт. Той, между впрочем, изразява своята политическа позиция по всички медии. И това е негово право. Големият проблем е, че това интервю не е с обикновения демократ Михаил Константинов, а е взето от председателя на Управителния съвет на “Информационно обслужване”. И според мен тази закана обективно се свързва с този негов статут, допълни Местан.

“Аз съм доволен от обясненията му, че имал предвид гласа си срещу Тройната коалиция. Честно казано, ние не се нуждаем от гласа на този професор. И макар че внесе уточнението – аз имам правото на глас, ние не отричаме, но нека не го прави като председател на УС на “Информационно обслужване”, каза още лидерът на ДПС и вметна: “Ако бъдем честни, “Информационно обслужване” не е най-големият проблем, свързан с безпристрастността на вота. Там само се обобщават резултатите от преброените бюлетини”.

Според Лютви Местан големият проблем с честността на вота е дали изпълнителната власт ще свърши всичко така, както е разписано в закона. ДПС вече изразяват силни съмнения, свързани с областните представители.

“Грешат тези, които си мислят, че господин Доган е предприел чисто формален акт с оттеглянето си от парламента и ще “дърпа конците” в ДПС задкулисно. Това е опит да се принизи аристократичния акт на господин Доган. Българските политически нрави трудно понасят такива ходове. Може би ни трябва малко повече смелост и дързост да приемем един такъв ход”, заяви Лютви Местан.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™