събота, 17 март, 2018
1

Славейковци с най-много титли в областните първенства по волейбол и шахмат

С нов успех за СОУ ‘’Петко Рачов Славейков’’ приключиха областните първенства по волейбол и шахмат – три от титлите спечели най-голямото училище.

На 16 март в град Ардино се проведе областно първенство по волейбол за момчета и момичета 5-7 клас. Момчетата на Павел Митев, носители на сребърни и златни медали от републикански първенства, разгромиха всичките си съперници и извоюваха 1-вото място. В целия турнир участие взеха 5 отбора от момчета и 4 отбора – момичета от кърджалийска област.

На следващия ден, неделя 17 март, нашите юноши и девойки старша възраст представиха достойно училището си на областното първенство по волейбол, което се проведе в спортна зала Арпезос в Кърджали. Мотивирани за успех, юношите с треньор Павел Митев разбиха на финала с 3:0 конкуренцията от СОУ ‘’Васил Левски’’ – Крумовград. Те спечелиха убедително всички свои мачове.

След лесно достигане до финала нашите момичета, с треньор Елин Карабашев, загубиха драматично от отбора на СОУ ‘’Васил Левски’’ – Ардино, въпреки добрата игра на лидера на нашия отбор Елена Иванова.

По същото време  в  неделя 17 март – в актовата зала на СОУ ‘’Петко Рачов Славейков’’ се проведе областно първенство по шахмат за ученици от 8-10 клас. На перфектно организирания турнир се явиха 5 отбора, като след оспорвана борба шахматистите на ’’Славейков’’ спечелиха областната титла в директен мач със СОУ ‘’Васил Левски’’ – Крумовград. На първа дъска за нашия отбор игра известният математик Иван Герганов от 10а клас – той победи всичките си съперници. Шахматистите на ‘’Славейков’’, водени от Стефан Павлов, показаха невероятна игра и оставиха конкурентите си да се готвят за следващата година. Благодарение на отличната организация в училище ‘’Славейков’’, зоналното първенство ще се проведе отново на наша територия през месец април.

Павлина КАРАТЕНЕВА

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™