петък, 22 юни, 2018
0

Всеки ден металурзите ще протестират, докато не получат отговор за бъдещето на ОЦК

Всеки ден  бившите работници от ОЦК ще излизат    пред паметника  на Васил Левски, докато не получат  отговор  кога ще  заработи  ОЦК и колко от тях ще бъдат наети на работа. Това  решиха днес  металурзите, които се събраха в 10 часа в центъра на града. Те извоюваха победа и  вече  започна изплащането на заплатите им.

До края на седмицата   всички ще   ги получат на сто процента. Става по дела, затова някои  вземат  парите си на части, поясни   лидерът на протестиращите инж. Стефан Атанасов.

Настояваме за среща с  управителя на ПИБ и „Хармони 2012“. Не искаме да  говорим с тях  чрез медиите. Искаме яснота колко работници и какви специалисти ще наемат на работа при  строителството и после  при започване на  работа на новия цинков завод, обобщи той исканията на  протестиращите.

Когато купиха завода, от банката ни бяха обещали, че  ще запазят процент от металурзите. Това не се изпълни. Парите ще свършат, но  работа в Кърджали за нас няма.

Не успяха да  излъчат още трима, които заедно със  Стефан Атанасов ще  търсят отговори на въпросите  за    наемането на работа в ОЦК. Оставиха това за утре.

Ще се събираме тук всеки ден с настояване да  изпълнят исканията ни за среща с управителите на банката и  „Хармони“ , заканиха се металурзите.  Стефан Атанасов  ги призова да дават идеи и предложения какво да се предприема оттук нататък.

До него пред  бившите работници застана  синдикалният лидер Анни Георгиев, който смъмри    металурзите, че  не са активни в борбата за  работни места. Всеки ден трябва да  сте тук, винаги може да ви излъжат. Ревнахте да ви дадат заплатите, това се случи сега ще ревете, докато не  ви върнат отново на работа, призова ги той.

 

5 коментара

5 коментара

 1. Име...

  20.03.2013 at 18:37

  отидете до София, какво му се молите

  0
 2. Kiko

  20.03.2013 at 00:07

  BRAVO! momchetata dokazaha che sa stabilni i imat volia i vlast za da nalojat izplashtaneto na zaplatite si,

  te nyama da ostavyat i zavoda da si ide taka!

  0
 3. Jalen

  19.03.2013 at 21:11

  Nikakav red protestiraite ama she e e za nishto nakraia

  0
 4. Анонимен

  19.03.2013 at 18:40

  Убречеоно усилие, колкото и да се стараят завода ще го разграбят и продадът начасти. Да си търсят друга работа по-добре

  0
 5. Анонимен

  19.03.2013 at 14:48

  Chestit rojden den Stefane!

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™