събота, 23 юни, 2018
0

Къдринов: Защо не се чува гласът на кмета на Крумовград по въпроса за златодобива

Граждански организации ще обжалват пред Европейската комисия концесията за златодобив в Крумовград, заяви Васил
Къдринов от Сдружението за аграрни и екологични проекти ГЕО. Критиката му е насочена към начинът за придобиване на национални богатства от чужди фирми,  в случая отдаването на концесия без търг.  Това, което се случва, е борба между обществото на правовата държава и мафията.  Освен това  настояваме екоминистерството да отмени доклада за оценка на въздействието над околната среда,  защото  в заключението на Здравното министерство не  са  посочени рисковете за здравето на крумовградчани. Само  се казва по принцип какво трябвало да се прави, без да има  и дума, че този проект е оценен като безопасен, обясни Васил Къдринов.

Според екоминистерството всички процедури са проведени в пълно съответствие с изискванията на нормативната уредба по околна среда. Затова и служебният министър Юлиян Попов  малко след като бе назначен заяви, че няма основание за преразглеждане на решението, взето от неговия предшественик, добави  той. Ще изчакам   срока от тримесеца, в който трябвада се произнесе Европейската комисия, ако това не се случи ще заведем дело в съда в Люксембург, катогоричен е Къдринов.

Той недоумява  защо не се чува гласът на кмета на Крумовград Себихан Мехмед, която в началото е  заявила, че е твърдо срещу проекта, който застрашава природата и хората на града. Скоро бях организирал среща по проблемите на златодобива, заведох  в Крумовград кметове на гръцки градове, от нея нямаше вест. Тове не е  адекватно поведение  на един  кмет,  казва Къдринов. Той добави, че на  на 22 и 23 юни в Крумовград  е планирано да има  среща  на еколози от Гърция, Турция и Румъния.

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    20.03.2013 at 18:36

    ДПС мълчат, затова и кметицата млъкна, купиха ги

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™