събота, 23 юни, 2018
0

Бившите металурзи от ОЦК решиха да преустановят протестите

Днес бившите металурзи от ОЦК спряха протестите, които след като се реши въпроса с изплащането на старите им заплати, се пренасочиха към фирмата собственик. Вчера те  поискаха среща с ръководството на „Хармони 2012″, на която да  чуят  какво  ще е  бъдещето на завода. Те  поставиха ултиматум ако до петък такава среща не се състои, ще блокират ОЦК.

Днес  спонтанно работниците  излъчиха представители, които да с  срещнат  с областния управител Иванка Таушанова. Стана ясно, че тя е разговаряла с управителя на фирма „Хармони 2012″ Иван Елкин и той е помолен да даде изявление по отношение на искането на работниците за работа и яснота за съдбата на завода.

Официалната позиция на фирмата вече е оповестена в медиите, каза инж. Стефан Атанасов. Според него след месец ще се знае фирмата-подизпълнител, която ще спечели търга за големия ремонт на завода за цинк и тя ще наема работници.

Затова между бившите металурзи в ОЦК се  взе решение да преустановят протестите си на този етап и да насочат питанията си за назначаване на работа към фирмата подизпълнител, която ще спечели търга.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени