четвъртък, 24 май, 2018
0

На благотворителен базар ученици събираха средства за лечението на 21-годишния Кирил

С благотворителен пролетен базар  възпитаниците на  Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусова промишленост в Момчилград   събраха  средства  за лечението на  Кирил Къров. Бившият възпитаник на  Професионалната гимназия  пострада при инцидент и вече три години е неподвижен.  В училището   от няколко месеца  тече кампания  за събирането на  средства за лечението на младия момчилградчанин в чужбина. Днешният пролетен базар бе посветен  на Кирил  Къров.

Традиционната изложба, която правят  учениците  в началото на пролетта по проекта „Успех,  започна с   танците на момичета  от ателие „Магията на танца“.  Вкусотиите приготвени от участниците в ателие „Лесно и вкусно“с благотворителна цел бяха  разиграни на търг само за 20 минути.
Първа в наддаването се вклучи директорката на училището Сашка Тръпкова, която се сдоби  с една от тортите „Сърце“  и която  дари на на Кирил. На изложбата дойдоха   и възпитаници  от началните класове на  Основно  училище  „Д-р  Петър Берон“ , които  бяха  трогателни, пускайки в касичката    джобните си пари в помощ на Кирил.
След края на   базара  дванадесетокласниците  Станимир и Симеон Каменови  са посетили Кирил в дома му и  , за да му дадат събраните днес   от базара 222лв. и тортата от директорката Тъпкова.
В училището има редица инициативи в помощ на Кирил.  Искаме да му вдъхнем  кураж, казва директорът на Професионалната гимназия по туризъм и хранително-вкусова промишленост „Св. Св. Кирил и методий“  Сашка Тръпкова.
Ще предложим   на Общинския съвет  в Момчилград  да отпусне сума, която да бъде приведена в сметката  му, каза  сашка Тъпкова.   По идея на близнаците  от 12 клас Симеон и Станимир Каменови на  фейсбук страницата на училището е публикувана информация с молба за помощ.  Зов  за помощ има и на сайта на благоевградския Югозападен университет по идея на сестрата на двете момчета Веси.
Всички в училището вярват, че Кирил ще бъде излекуван в чужбина.

21-годишният Кирил Къров от Момчилград пострада при инцидент и единственият начин да му се помогне е лечение в чужбина. Три години след тежкия инцидент  той  все още е парализиран. Сумата е непосилна за  близките му.
Банкови сметки:
IBAN : BG 67CECB97901025608301
ЦКБ АД- клон Кърджали
Валута: EUR  IBAN :BG 79stsa93000020872874  BIC :STSABGSF
Телефоните за връзка със семейството на Кирил : 0885451479 и 0887363928

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™