понеделник, 19 март, 2018
46

Златаровци отбелязаха Деня на водата

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата, като целта е да се привлече вниманието върху важността от защита на водните ресурси и на питейната вода.

Водата е наследство, което трябва да бъде опазвано и защитавано. Тя е в основата на живота на Земята.

Ученици от ІХ-те   класове на Гимназията по туризъм под ръководството на своята учителка по химия г-жа Светла Димитрова бяха подготвили интересна и поучителна информация за водата като химично съединение, както и забавни опити.

В началото Здравко от ІХа клас повика „духа на Знанието” чрез смесването на кислородна  вода и калиев перманганат. Таркан и Мелекшен от ІХв клас разясниха състава и строежа на водната молекула, свойствата на водата. Симай от ІХа клас запозна публиката със съдържанието на водата в човешкия организъм и последиците от обезводняването му. Получихме и практични съвети как да пречистваме водата в домашни условия, какво количество вода ни е необходимо на ден, за да не се дехидратираме, и за какво още да използваме кубчетата лед, освен за охлаждане на напитките.

Представянето завърши със забавни опити. Здравко демонстрира как балон, пълен с вода, не може да се спука при нагряване. Симай представи скачащ натрий, а с помощта на химично взаимодействие Белгин предизвика снежна лавина. Най-много аплодисменти получи барманът Янко от ІХа клас, който забърка трицветен химичен коктейл.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™