неделя, 18 март, 2018
69

Липсват 6 млрд. лева, установи БСП

„Приказката за финансовата стабилност“, която ГЕРБ пазили 4 години, разказа социалистът Димчо Михалевски.

Според него хората са били подложени на безсмислен глад, защото нямало фискална стабилност при управлението на Бойко Борисов. Нито един от бюджетите на ГЕРБ не изпълни приходната и разходната си част, подчерта депутатът от 41 НС.

Приказката си той илюстрира с цветни графики за финансовата политика на ГЕРБ.

Ексдепутатът от БСП обвини партията на Борисов в директно крадене на пари от бюджета.
Липсват 4 милиарда лева от приходи от ДДС, стана ясно от графиките на Димчо Михалевски.
Подобна е ситуацията според него и при приходите от акциз – поне 2 милиарда лева от акциз липсват. Така реално 6 милиарда лева са откраднати от ГЕРБ.

Ако тези суми са влизали в бюджета според Михалевски с 2 милиарда лева годишно е можело да се „инвестира“ в по-високи пенсии, да се дадат повече пари за обществен сектор, за майките.
8,7,6,5,4, започна да брои социалистът спадът на фискалния резерв през годините, пояснявайки, че това е обратното броене, което води до катастрофа.

БСП успя да намали с около 2 милиарда лева консолидирания държавен дълг, припомни още Димчо Михалевски и допълни, че той се е увеличил при ГЕРБ с 2 милиарда лева. Това означава, че с 575 лева е задлъжнял всеки български гражданин при управлението на ГЕРБ, поясни социалистът.

Червените са изчислил, че финансово сме 3 пъти по-уязвими като държава заради управлението на Бойко Борисов.
Фискалната стабилност на ГЕРБ е най-голяма лъжа, която се случи на България, категоричен бе Димчо Михалевски.

3 коментара

3 коментара

 1. Анонимен

  01.04.2013 at 19:45

  ste imali nay nakraq osideni ministri

  0
 2. mehmed

  27.03.2013 at 16:22

  ot bsp na balgaria i lipsvat 24 godini

  0
 3. асен асенов

  26.03.2013 at 07:41

  БСП хвърля обвинения и лъжи по медиите, за да налевети максимално конкурентната партия. Трикът на БСП е „Като кажат, че сестра ти е курва, върви доказвай, че нямаш сестра“. Прочетете интервюто на 24 часа с един велик български ум – политологът Иван Кръстев. (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1855799): //–> „На всички е ясно, че ако ГЕРБ спечели, това е краят на БСП. Станишев не може да оцелее след такава загуба. Това е реалният край на мечтата му за европейска кариера. За малките партии протестът е възможност да станат големи, но ако не успеят, те също изчезват. Тези избори са последният шанс на сегашните лидери на националистически и протестни партии да бъдат нещо повече от статисти, така че те също ще са готови да не признаят провал. Или с други думи, тези избори не приличат на изборите, които познаваме. И ако искаме да запазим шансовете си за нормално развитие, ми се вижда ключово важно гражданската енергия да бъде използвана за провеждане на честни избори и обществото има интерес да даде ясен сигнал, че то няма да излезе на улицата, ако един или друг политик се опита да скрие загубата си.“

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™