събота, 23 юни, 2018
0

Възпитаници на СОУ „Отец Паисий“ днес рисуваха със спрей на тема „Моето извънземно братче“

12 възпитаници на най-старото училище в Кърджали СОУ „Отец Паисий“ днес рисуваха със спрей върху специално подготвени за това платна на тема „Моето извънземно братче“. Това стана в двора на Астрономическата обсерватория „Славей Златев“ в Кърджали, съобщава „Дарик“.  За шеста поредна година ръководството на обсерваторията организира подобно ателие „Астрономия“.

Платната от тазгодишното издание ще бъдат експонирани в изложба по време третия кръг от Националната олимпиада по астрономия, който ще се проведе в Кърджали от 12 до 14 април по инициатива на МОМН. Домакини ще са СОУ „Отец Паисий“ и Астрономическата обсерватория „Славей Златев“, съобщи на пресконференция днес директорът й Агоп Узунбохусян.

По думите му в третия кръг на олимпиадата ще участват 80 ученици от 7 до 12 клас от страната, трима от които от Кърджалийска област. Някои от участниците участват в Националния отбор по астрономия на България и са преминали през лятната школа на Астрономическата обсерватория в Кърджали, която се провежда всяка година на курорта „Бели брези“ край Ардино, каза още Узубохусян.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™