неделя, 24 юни, 2018
0

Цветанов подкрепя кандидатурата на Караянчева за депутат от Кърджали

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов обсъждат  този уикенд листите. Засега е ясно, че експремиерът е решил да е водач в 25-и район в столицата, където е родната му Банкя, съобщава „Стандарт“. Слухове го пратиха в Пловдив, но до момента от централата отричат подобна информация. Безспорно обаче най-атрактивният сблъсък ще е в 25-и район в София, където водач на БСП се очаква да бъде червеният лидер Сергей Станишев. Засега зам. финансовият министър Владислав Горанов води в 24-и столичен район на мястото на кметицата Йорданка Фандъкова. ГЕРБ има решение да не слага в листи успешните си кметове, затова първата позиция е овакантена.

В 23-и район водач остава Цветан Цветанов. Той ще е първи в още една листа – във Велико Търново. Възможно било обаче да излезе от столицата и да дърпа още една листа в страната – като например Стара Загора.

Шефът на данъчните Красимир Стефанов също може да е в листата в Хасково, заедно с бившия министър на икономиката Делян Добрев. Скулпторът Вежди Рашидов на тези избори няма да води в Кърджали, а в Шумен. В бастиона на ДПС герберите ще изправят острието си Цвета Караянчева срещу лидера на движението Лютви Местан. В централата са много доволни от енергичната й работа в сложния смесен район, зад нея твърдо стои шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов. Един от любимите министри на Борисов – Томислав Дончев, ще води две листи. В родното си Габрово и в Ловеч. Листата в София-област пък засега води областният управител Красимир Живков. Той е бил два мандата кмет от БСП на Правец. Втори в листата ще е Данаил Георгиев, син на кмета на Ботевград. Трети се очертава да е ексдепутатът Светлин Танчев.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов ще води две листи – Благоевград и Пловдив-окръг. Първата е заради концентрираните в областта тютюнопроизводители, а втората – защото е аграрен район. В Бургас листата ще води зам.-министърката на екологията Ивелина Василева.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™