сряда, 25 април, 2018
0

Празник на буквите в Ардино

                                  Първокласниците от СОУ „Васил Левски” в Ардино проведоха традиционния за първи клас „Празник на буквите” под надслов „Ние вече сме грамотни”. В местния ресторант „Перла” малките ученици, водени от учителките Валентина Коджаманова и Росица Хаджикулова представиха наученото в първи клас пред своите родители и учители. Те поздравиха всички с прекрасни стихове и песни посветени на буквите. Първолаците драматизираха сценки, като същевременно решаваха различни по-вид задачи както по български език, така и по математика. Показаха завидни умения по четене, писане и смятане.

„С днешното вълнуващо тържество вие показахте, че сте направили най-трудната задача в живота – станали сте грамотни. Умението да пишете и четете е безценен дар, който ще ви помогне да откриете безброй много интересни неща за света и природата около нас” заяви в приветствието си към децата директорът на СОУ „В.Левски” Аника Петрова. Тя връчи на всеки ученик грамоти „Мога да чета и пиша”, придружени от книжки.

Началникът на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино Бахар Реджебов зарадва първокласниците с книжки. От името на родителски актив Юлия Шехова изказа благодарствено слово към учителите за положените усилия и добрите резултати постигнати в края на ограмотителния период.

В края на тържеството имаше и питка на знанието. А родителите почерпиха децата с огромна торта.

Гости на празника бяха още директорите на ОДЗ „Слънце” и ЦДГ „Брезичка” Димитрина Александрова и Къймет Мюмюн.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™