петък, 22 юни, 2018
0

СОУ ‘‘Йордан Йовков‘‘ се включи в състезанието Spelling Bee

Мюмтаз Барбарос се класира на първо място в училищния кръг на Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 22.03.2012 в СОУ ‘‘Йордан Йовков‘‘ в Кърджали. Мюмтаз Барбарос спелува правилно думата queen и победи Мария Чавдарова, която се класира на второ място. И двете ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април в  Хасково.

Националният кръг на състезанието ще  бъде на 11 май в хотел „Хилтън“  в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват ,т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 5500 ученици на възраст от 9 до 14 години се състезаваха в 236 училища в страната през седмицата от 18 до 23 март 2013 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ.

 


Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™