петък, 22 юни, 2018
0

Седмица на грамотността в СОУ „Йордан Йовков”

Седмицата на пролетното очакване първолаците от СОУ „Йордан Йовков” – Кърджали превърнаха в празник на своята грамотност.  На празника на буквите , състоял се  на 19 март,  учениците от  I в клас на СОУ „Йордан Йовков“  показаха как рецитират, как драматизират приказки, пеят и танцуват. Празнично украсената класна стая бе препълнена от родители  и специални гости. Учениците получиха подаръци  от своите родители, от директора на училището и приятелите си от VI а клас. Радостта бе огромна, когато се появи тортата – награда за отличното представяне на децата. Празникът продължи с веселие и танци, а госпожа П. Терзиева  с радостни сълзи в очите наблюдаваше своя пореден   випуск  малчугани, които вече са грамотни.

Малките ученици на госпожа К.Чавдарова и техните родители завинаги ще запомнят  20 март 2013 г. Учениците от 1Б клас се сбогуваха със своето любимо букварче . Те поканиха родителите и приятелите си, за да отпразнуват заедно този специален ден и показаха, че вече са грамотни. С особена радост и вълнение разтвориха страниците на своите нови читанки. С песни, танци, драматизации и стихове зарадваха и впечатлиха гостите. Изненадите бяха много-книжки, вкусна почерпка и подаръци от госпожа Н. Кюпрюджиева- Директор на училището. Деца и родители дълго ще помнят този ден, а госпожа К.Чавдарова  с удовлетворение и гордост поведе поредния си клас по пътя на грамотността и знанието.

„Сега вече гордо можем да кажем , че напускаме  Буквара  и се отправяме на дълго пътешествие в царството на книгите !“ С тези думи госпожа Л.Чаушева закри Бала на приказните герои в I а клас. С него,  в навечерието на Първа пролет –   21 март,първолаците показаха на своите родители и приятели, че вече са грамотни и могат да четат и пишат. Добрата фея Елиза и лошата Ала-Бала омагьосваха и съживяваха приказните герои – Пипи, Томи и Аника, Патилан и Зайо Средногорски,Вълчан и козлетата, Червената шапчица и Ловеца, Котаракът в чизми, Красавицата и Звярът, Пепеляшка и още много любимци на децата. След  легендата за буквите, стихчетата  и песните за родната реч и семейството, забавните въпроси за думите и изреченията,  усмихнатият глашатай Венци обяви края на празника. Но преди тортата децата получиха индивидуални послания от своята учителка, в които откриха двата ключа на успеха –буквите и труда. Очаровани от своите деца и респектирани от работата на госпожа Чаушева, родителите изразиха изключителната си благодарност към  ръководството на училището за отличните условия и високия професионализъм в СОУ „Йордан Йовков“.

 

 

Учениците от І а клас на г-жа Чаушева като любими приказни герои

ИНФО Клуб Журналист

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™