четвъртък, 24 май, 2018
0

Млечинските дами опознават Одрин

Над 30 дами от ардинското село Млечино посетиха Одрин, за да се запознаят с историческите и културни забележителности на пограничния турски град.
Туристическата разходка по инициатива на читалище „Любен Каравелов” започна с разглеждане на Музея на Балканската война. Направена е пълна възстановка на военните действия от Балканската война. Млечинските дами изслушаха запис за историята на Одринската битка. Пред музея се намира паметникът на Шукри паша, командир на гарнизона на Одринската крепост по време на войната.
Млечинските жени посетиха и историческата джамия „Селимие”, построена в периода 1568-1575 от османския архитект Мимар Синан. Разгледаха старата джамия и покрития пазар.
Отбиха се още в петъчния базар “Улус”, където цените са изгодни, а разнообразието от стоки голямо. Посетиха и търговския център „Кипа” . Всички се прибраха удовлетворени по домовете си, заредени и с положителни емоции.
Жените от Млечино изказват сърдечните си благодарности към читалищната секретарка Мюмине Ахмед за добре организираната и чудесна екскурзия.

Гюнер ШЮКРИ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени