събота, 23 юни, 2018
0

Четири общини в Кърджалийско ще работят заедно по проект за туризма

Днес  в комплекс „Маказа” се провежда  първата от поредицата работни срещи с представители на всички заинтересовани страни – туристическият бизнес, хотелиери, културни и еко организации, занаятчии и представители на МСП в областта на туризма и др. Срещата е в рамките на проекта, който община Момчилград в пaртньорство с общините Кърджали, Крумовград и Кирково реализират  –  „Източният свят на Родопа планина” в изпълнение на Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.2-02/2011/002, който се осъществява с  подкрепата на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, по схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.2-02/2011 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”.

Целта на днешната среща е всички да се включат активно в процеса на популяризиране на регионалния туристически продукт и всички разработени тематични маршрути и пакети.  Изграждането на подходяща институционална среда за туризма е определящо за формирането на туристическия продукт, а поради неговия широк обхват и ангажирането на различни типове участници, е необходима висока степен на координиране на действията, партньорство и съгласуване на решенията, като това взаимодействие следва да оформя практическите политики на администрациите в туризма.

Реализацията на проекта ще допринесе за увеличаване броя на посетителите и продължителността на техния престой, както и подобряване на сезонното и териториално разпределение на туризма на територията на общините Момчилград, Кърджали, Крумовград и Кирково, основано на интегрирано управление и маркетинг на дестинациите и използване на различни средства, техники и системи, осигуряващи ефективна туристическа информация и маркетинг.

В подготвителния етап при изготвяне на проектното предложение е разработена Концепция за развитие на регионален туристически продукт на „Централни Източни Родопи”, обхващащ общините  Момчилград, Кърджали, Крумовград и Кирково. На база дефинираният и предложен в Концепцията туристически продукти ще се разработят подробно тематични и комплексни по характер съпътстващи го маршрути и пакети, включващи обекти и услуги от целевите общини съставящи туристически район Централни Източни Родопи, които да предложат пълноценен и запомнящ се престой в рамките на поне три или пет дни (в зависимост от пакета). При разработването на туристическите пакети и маршрути ще се вземат под внимание анализите от концепцията в посока целеви пазари и търсене – кой пазар и целева група какви продукти търси и предпочита, за да могат да се разработят и позиционират правилно и ефективно пакетите.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™