събота, 16 декември, 2017
4

Работна среща с хората с увреждания се проведе в Областния информационен център в Кърджали

Екипът на Областен информационен център – Кърджали беше домакин на деца и възрастни в неравностойно положение, техните родители, социални работници и придружители.

На срещата бе представена дейността на центъра и възможностите, които се предоставят от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) за хората с увреждания.

Експертите презентираха социалните услуги на „Дневен център Надежда“, ремонтиран и оборудван по проект на община Кърджали, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие“. Беше представена информация за Център за социална рехабилитация и интеграция „Орфей“ за хора с психични увреждания, както и проект „Чрез подкрепа към промяна“, реализиран по схема за безвъзмездна финансова помощ „Помощ в дома“ на ОПРЧР.

Присъстващите споделиха своя опит, като поставиха редица въпроси, свързани със законодателството, финансирането и реалното реализиране на хората с увреждания. Екипът на информационния център изрази своето желание за бъдещо съдействие и съвместни инициативи в помощ на лицата в неравностойно положение.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени