петък, 22 юни, 2018
0

Министър Иван Станков разговаря със земеделски производители от Кърджалийско

Министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков  се срещна със земеделски производители в Кърджали.  Те поставиха  наболели проблеми и въпроси към него.

Пред  представители на медиите министър Станков  се въздържа  от коментар за назначението на  три аграрни аташета, името на  единия от тях – Симеон Симеонов бе замесено в  скандала с обвиненията на  бившия земеделски министър. Обяви само, че не смята рентабилно да има такива назначения, но добави, че няма яснота за   това,  което е направено.  Поясни, че  времето му  е било , за да се запознае с това, което е наследил. На петия  ден е заминал за Брюксел и се е върнал преди дни. Не може да не ме притесняват обвиненията към предшественика ми Мирослав Найденов. Ще направя така, че да не  се получава подобно нещо при  мен. Но  ако наоколо има недобросъвестни хора, може да се случи и това. Няма ли предварителни подписи, не подписвам аз, бе категоричен министърът.

Няма да бъде дълъг периодът на получаване на европейските пари, защото те не стимулират производството. Ще отпаднат  до 2012 г. Ненормално е без да има  реално животни и дейност, да получават пари, добави той.

Като проблем определи   липсата на координация между институциите  голямата бюрокрация която може да се пребори със стратегията, която ще изготвят. 81 милиона  по Програмата за селските райони са дадени предварително и ще една част ще бъдат възстановени, но ще има загуби за земеделците, добави той.

Очаквайте подробности

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™