понеделник, 19 март, 2018
0

Няма данни в последните 23 години служител на МВР да е замесен в търговията с гласове

Не ни е известно в последните 23 години  служител на МВР да е замесен в търговията с гласове, каза в Кърджали главният секретар на МВР Калин Гаергиев. Това което се предприема  с ротацията на полицейски служители, е правантивно, не обвинявам никой от колегите, че се  занимава с такава дейност.  МВР не  прави избори, само охранява. Няма да има ротация от една Областна дирекция в друга, а само в рамките на съотевената дирекция. И  то тогава, когато има данни за обвързаност на  полицейски служител с  даден кандидат, поясни Георгиев. Опасенията  за  това бяха лансирани от  определени политически сили. След като това е препоръка на  премиера,  ние се съобразяваме. Това е  една форма за допълнителна гаранция  и трябва да се приеме.

Естествено това ще натовари бюджета, ще направим разчет  и ще го предоставиим на  премиера. Не подозираме полицейски служители,   че се занимават с полицейска дейност. Това  е престъпление и  основание за освобождаване от длъжност.

Имаме добри практики по отношение на разкриваемостта на тръгвия с гласове. Полиицаите не купуват и продават гласове, правят го  политиците, отговори на въпрос   има ли стратегия  за разкриване  търговията с гласове . След анализ на изборите от 2011 г.  има информация  кои могат да бъдат потенциалните  брокери, поясни Георгиев.

Отрече да има информация за  плащане на сметките за ток като вид  купуване на гласове.

Не  ми е известно да има и   разработка „Будали“ срещу журналисти. Никой в България не е подслушван за това, че е журналист. Това са прави само, ако  са извършени тежки криминални престъпления, бе категоричен той.

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    27.03.2013 at 18:03

    да бе, няма доказателства и да не е замесена

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™