понеделник, 16 юли, 2018
0

Калин Георгиев похвали полицията в Кърджали за Мегера, недоволен от борбата с икономическата престъпност

Шофьор  от Кърджали с рекордните 63 акта за  управление на автомобил без книжка е осъден и  вероятно вече излежава ефективна присъда благодарение на усилията на областната дирекция на МВР.  Това е сериозен сигнал, за тези, които смятат, че може да управляват без свидетелство за правоуправление.  Благодарение на   дейността на „Охранителна полиция“  като него са осъдени още двама, които са управлявали системно без  книжки,  съобщи пред журналисти в Кърджали главният секретар на МВР Калин Георгиев.  Той  присъства днес на отчета на Областната дирекция на МВР, представен от комисар Валери Баранов.  Георгиев даде отлична оценка на  работата на служителите на реда от Кърджали по отношение на снижаване на битовата престъпност и разкриването на престъпленията срещу самотно живеещи и възрастни хора. Всички престъпления срещу възрастни и самотни хора в областта са разкрити, защото полиция и пожарна са направили паспортизация на тази категория хора. Подготвят се съвместни наряди заедно със социални работници. Главният секретар на вътрешното министерство даде висока оценка и за  работата на  дирекцията в Кърджали за снижаване на броя на престъпления от малолетни и срещу малолетни. На практика в момента такива престъпления няма, каза Калин Георгиев.

Той  отчете,че МВР в Кърджали изпролзва все по малко специални разузнавателни средства, което предполага по-добро качество на разследванията.

Като пример за успешна борба срещу тежката организирана престъпност посочи Георгиев залавянето на Славчо Мегеров-Магера и  хората,  свързвани с обира на обществения трезор в Кърджали.

Калин Георгиев  разкритикува работата на  полицията в Къръджали по отношение на броя на бързите и незабавни производства. Поиска   те да бъдет увеличени, кактои да има по-високо качество на досъдебните производства. Позова  се на данните от прокуратурата,  според които са върнати 130 разследвания . Стана ясно и че не е доволен от  икономическа полиция. Определи  като образцова акцията срещу лихварите в града, но  бе категоричен,  че все още е слаба работата със специализираната прокуратура. Икономическа полиция трябва да стане служба със сериозни възможности, подчерта  Георгиев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™