събота, 23 юни, 2018
0

Бойко Синапов взел 250 000 лв. да спре протестите на животновъдите?

Водачът на фермерските протести Бойко Синапов е участвал в корупционна схема и е предаден на прокуратурата, съобщи тази сутрин ТВ7.  Според Иван Чалъков, зам.-председател на Съюза на животновъдите  през 2008 г. БСП дава на Синапов  250 000 лв., за да спре протестите на животновъдите. Източването на средства станало с фиктивен договор. Сега Синапов също организирал недоволни групи срещу властта, за да не връща огромните суми, заяви Чалъков. Последният беше на 8 март, когато на премиера Бойко Борисов е предадена информация за парите, които Синапов получил от БСП.

Зам.-министърът на земеделието Цветан Димитров, който отговаря за сектор „Животновъдство“, месеци наред бавел сигнала срещу Синапов. Той бил внесен в Главна прокуратура преди дни.

Съюзът ни животновъдите в България поиска незабавното отстраняване от поста на заместник-министъра на земеделието и храните Цветан Димитров. Според животновъди Димитров прикрива злоупотреби с държавни пари на хора близки до Тройната коалиция и чрез наредби за национални доплащания саботира животновъдите и управляващите.

Пред камерата на TV7 заместник-министър Димитров отрече обвиненията и заяви, че лично той е хванал нарушенията и ги е предал на инспектората към ведомството, а от там и на прокуратурата.

Няма нищо вярно, всичко, което съм получил, може да се провери в Държавен фонд “Земеделие”. Защитавал съм интересите на бранша и ще продължавам независимо кой управлява, отговори Синапов.

Не съм получавал призовка от прокуратурата. Няма за  какво да се притеснявам.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™