понеделник, 19 март, 2018
0

Славейковец втори в Национално състезание по английски език

Васил Перчемлиев от 10а клас на СОУ „Петко Рачов Славейков” /с учител Цветана Димитрова/ се класира на второ място в България в третото Национално състезание по творческо писане на английски език. Той се нареди сред победителите с поема за метеорит, който се носи из Космоса.

Общо над 4000 ученици от цялата страна са участвали в престижното състезание. Форматът на състезанието включва 2 етапа. Първият е зонален, като Кърджали е в зона Пловдив. Комисии от 5-те зони проверяват съчиненията и излъчват по трима във всяка възрастова група за националния финал. Така в националнния етап се състезават по 15 финалисти във всяка възрастова група. Радостно е, че сред тези финалисти имаше още двама ученици от Кърджали – и двамата от СОУ „Петко Рачов Славейков”. Това са Алекс Кехайов от 8а клас /учител Милена Андреева/ и Мелек Раим от 11а клас /учител Нигяр Билгин/.

Състезанието се организира от Корпуса на мира в България в сътрудничество с Корпуса за образование и развитие – КОР ПлюС и с подкрепата на Министерство на образованието, младежта и науката. В първия етап учениците в продължение на 60 минути пишат съчинение – поезия или проза – на английски език по едната от три предложени теми. Успешно участвалите получават специален сертификат.

Церемонията по награждаването на първенците ще се състои през април в София.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™