сряда, 21 март, 2018
0

Над 900 дела срещу ОЦК е гледал съдът в Кърджали

С близо 1000 повече в сравнение с предходната година са  постъпилите дела в Окръжния съд в Кърджали през 2012-а, отчете на нарочна пресконференция председателят му Георги Милушев, съобщава „Дарик“. По думите му най-голям принос за този ръст има  Районния съд в Кърджали, като заслугата за това е на освободените и напуснали работниците от ОЦК. Само на тях им са издадени 900 изпълнителни листа, като някои от хората са имали по 2-3 дела, уточни Милушев.

През 2012 година в Окръжния съд в Кърджали са постъпили 6 597 дела, докато през предходната година броят им е бил 5 866. От тях гражданските дела за 2012г. са 5 043, докато през 2011 те са били 3 898.

Значителен спад на наказателните дела отчете съдия Милушев. Според него това се дължи и на намаляване на броя на населението.

Сред делата той открои тези, свързани с транспортни престъпления. Заведените дела по този параграф са 192, като осъдителните присъди са с 3 по-малко. Много често, при близо половината от тях, се е прибягнало до споразумения. Има три ефективни присъди за управление на МСП след като веднъж е било отнето това право. „Това са систематични нарушители, залавяни повече от 10 пъти в нарушение и са били осъждани по веднъж на пробация и условна присъда“, уточни Млушев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™