четвъртък, 24 май, 2018
0

Бойко Синапов: Ще съдя клеветниците!

От медиите научих, че прокуратурата извършва проверка срещу мен за присвоени от евро-проект пари. Обадих се. Магистратите отрекоха. Затова ще съдя клеветниците.  Това заяви днес лидерът на животновъдите в България Бойко Синапов.  Според  него  с  публикациите в медиите се прави опит да се разцепи Националната асоциация на животновъдите. С доноси ще се попречи интересите на хората от бранша да бъдат защитени на утрешния  Консултативен съвет при министъра на земеделието и храните. Според Синапов оръдието на задкулисни действия срещу животновъдите се казва Иван Чалъков.

Кърджали NEWS припомня, че в ТВ7 бе излъчен репортаж в който Иван Чалъкъв обвини Синапов за това, че е прибрал 250 000 лв. по проект за запазване на среднородопската овца. Синапов обаче заяви, че  благодарение на проекта броят на  животните от породата е нараснал чувствително. Преди 3 години те са били едва 1800. Сега само в кооперация „Родопски звън” се отглеждат над 8000 животни.

Непрекъснато ни проверяват от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция. Средствата по проекта са раздадени на животновъдите, отглеждащи породисти овце.  Те не са постъпвали по сметка нито на кооперация „Родопски звън”, нито на нейния председател, уточни Бойко Синапов.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени