понеделник, 19 март, 2018
5

По искане на омбудсмана комисия поверява електромерите в Кърджали

Специализирана комисия с участието на представители на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор  започна  проверка на електромерите в Кърджали, съобщава „Дарик“. Тя е поискана от омбудсмана на България, а в комисията са включени и представители на електроразпределителните дружества, уточни председателят на Агенцията Ангел Ангелов.

Омбудсманът е поискал професионално становище, за да отговори на отправените към него въпроси на граждани възможна ли е манипулация на електромерите с цел завишаване на количествата електроенергия; възможно ли е външни обективни фактори да окажат влияние върху отчитането на електроенергия от електромера; има ли разлика в техническите характеристики на средствата за търговско измерване, използвани от трите дружества.

Според Ангелов проверките се извършват съгласно правомощията на държавната агенция по Закона за измерванията и ще продължат до 5 април.

„Изборът на електромери  за проверка става на случаен принцип. Следи се дали  те са  преминали технически контрол, имат ли наличен стикер за това, нарушена ли е целостта на положените пломби и други. След приключване на дейността на комисиите ще бъде направен анализ на получените данни и те ще бъдат оповестени“, каза Ангелов.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™