сряда, 21 март, 2018
3

Скандал между Станишев и Цветанов в ефир

Сергей Станишев и Цветан Цветанов си спретнаха театро в ефира на bTV тази сутрин, засипвайки се с взаимни обвинения. От цялата лакардия стана ясно само, че Цветанов е готов да се оттегли от политиката, ако се докаже, че незаконно е разпореждал СРС-та за политици и бизнесмени, а БСП ще има дежурни представители, за да прекъсват всяко интервю на ГЕРБ. Бившият вътрешен министър се самопокани и нахлу в студиото на телевизията, докато интервю даваше лидера на социалистите. Централата на ГЕРБ се намира в същата сграда, където и телевизията, така че Цветанов бе доста улеснен да пробие в студиото.

Преди това Станишев коментираше последните си разкрития за подслушване на политици и бизнесмени, разпоредени лично от Цветанов. Той многократно наблегна на „факта“, че по времето на кабинета Борисов в България се възцарило „дълбоко усещане за полицейщина“.

„Добре, ще дойда в студиото след точно след 3 минути, за да се гледаме в очите като истински мъже“, обяви Цветанов, който първо се включи по телефона, за да попита дали Станишев би имал мъжеството да се откаже от политиката, ако твърденията му се окажат невярни.

Цветанов обяви отново, че незаконни подслушвания в МВР не е имало и сигналът до главния прокурор е чиста проба лъжа.

Цветанов обеща да „затвори“ зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона.

„Аз как ще си позволя да наруша закона и да се надявам това да остане скрито? Освен това за първи път в 41-вото НС се въведе парламентарен контрол на тази служба“, каза още Цветанов.

Станишев от своя страна подчерта, че просто е изпълнил своя дълг, тъй като такъв важен и тревожен сигнал нямало как да остане неоповестен.

В крайна сметка Сергей Станишев се ядоса, че непредвиденият гост е изчерпал част от времето му, предвидено за разговор за изборите. Заплаши, че това няма да остане така – щял да праща представител на БСП при всяко гостуване на Цветанов. Последният пък се съгласи на такава „уговорка“ и дори се раздели с политика до себе си с ръкостискане.

WebCafé BG

1 Коментар

1 коментар

  1. Име...

    30.03.2013 at 08:30

    и едните, и другите са криви, ама се правят на добри

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™