вторник, 20 март, 2018
19

Кметът върна стария пропускателен режим на гробищата, духовниците влизат без такса

Със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис ще бъде върнат пропускателния режим в гробищния парк, без да бъде използвана автоматичната бариера. Ще могат да влизат без да плащат входна такса всички духовни лица, независимо от къде са.  Това съобщи днес лично градоначалникът, който бе потърсен за коментар във връзка с разрастващият се конфликт след поставянето на автоматична бариера пред централния портал на Гробищният парк в Кърджали.
Автоматичната бариера се оказа в центъра на разменени реплики в медийното пространство между Общинско предприятие „Обредни дейности” към община Кърджали  и частна погребална фирма „Ритуал” ЕООД. За три дни конфликтът прерасна в скандал, в който основно действащо лице стана енорийският свещеник отец Петър. На два пъти – вчера и днес той нанесе повреди на новото пропускателно устройство, разгневен, че не е допускан до гробищния парк без да заплати таксата от 50 стотинки, които задействат автоматичната бариера. Свещеникът е категоричен, че гробищният парк се явява и негово работно място при отслужване на опела и панихиди.
Ответната страна в лицето на директорката на Обредния дом в Кърджали пък е категорична, че такава такса трябва да се плаща от всички, независимо от това дали са свещеници или не. Аргументът й е, че предприятието, ръководено от нея е единственото, което е упълномощено да управлява и стопанисва гробищния парк и всички трябва да се съобразяват с правилата.
Напрежението между двете страни достигна и до кмета, който взее бързо решение, за да омиротвори враждуващите страни.
Коментирайки случая инж.Хасан Азис определи случилото се като ненормално и в него прозря повече междуличностни отношения, отколкото такива от друг характер. Той заяви, че от страна на община Кърджали няма да бъде подадена жалба за нанесени имуществени вреди.

7 коментара

7 коментара

 1. Име...

  30.03.2013 at 08:30

  кой е искал отчет от директорката Атанасова

  0
  • Име...

   30.03.2013 at 12:48

   който трябва, на теб ли да ти докладват

   0
 2. Име...

  30.03.2013 at 08:29

  правилно – къде са парите от входа

  0
 3. петрова

  29.03.2013 at 22:52

  гробищата са в ужастно сьстояние,наскоро и камбаната откраднаха от параклиса–кьде отиват парите от входната такса?

  0
  • Име...

   30.03.2013 at 12:44

   където им е мястото-в общината, не четеш ли

   0
  • Име...

   30.03.2013 at 12:46

   за камбаната от параклиса на Саръев ще питаш него къде е.Цигани му правят ремонта, после къде е камбаната…и за това ли е виновна общината.

   Петрова препоръчвам ти да не лъжеш и за гробищата.

   0
 4. Име...

  29.03.2013 at 19:39

  Bravo na kmeta, kakto vinagi adekvaten!

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™