сряда, 25 април, 2018
0

Момчилград помага на болницата, гласуван бе балансът на здравното заведение

По време на дебатите в Общинския съвет управителят Младен Къров отбеляза, че болничното заведение е на минус и че има да получава 154 000 лв. надлимитни средства по клинични пътеки

Общинският съвет  в Момчилград прие план за противодействие на тероризма. Съветниците започнаха заседанието с едноминутно мълчание в памет на невинните жертви на терористичните атаки в Турция и Белгия. Бе почетена паметта на  Гьокан Байрактар, родом от момчилградското село Ралица, който  е жертва на терора на 21 март в град Нусайбин, провинция Мардин,  Турция.

Друга важна точка от дневния ред бе приемането на годишния баланс на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” за 2015 г. С 23 гласа „за“ и 6 гласа „въздържали се“, местният парламент  гласува баланса на  здравното заведение, което е 100% общинска собственост и към отчетния период има задължения в размер на  448 632 лв. Повече от половината  – 250 000 лв. са  кредит към банка.

По време на дебатите управителят на болницата Младен Къров отбеляза, че болничното заведение е на минус и подчерта, че има да получава надлимитни средства по клинични пътеки в размер на 154 000 лв., които към днешна дата не са изплатени. „Въпреки, че е на загуба, болницата е в сравнително стабилно финансово състояние“, каза още той. Д-р Къров поясни, че болницата се състои от стационар, медицински център и спешен кабинет, както и че неколкократно са кандидатствали за по-високо ниво 2 на неврологичното отделение и на клиничната лаборатория, но все още резултат няма.

Кметът инж. Сунай Хасан изрази увереност, че болницата ще продължава да функционира не само заради социалния й ангажимент, но и предвид факта, че освен момчилградчани, тя обслужва и много пациенти от съседни общини, които се намират в труднодостъпни и полупланински райони по здравна карта. „Дейността на болницата ще се контролира стриктно и ще бъде подпомагана, когато е необходимо“, отбеляза той.

Болницата в Момчилград е една от най-модерните и реновирани болници в страната, като родилното й отделение не отстъпва по нищо на съвременните стандарти. С всяка изминала година екипът от лекари-специалисти се увеличава.

На сесията местните парламентаристи гласуваха и за това о бщина Момчилград да прекрати членството си в Асоциацията на родопските общини.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™