петък, 25 май, 2018
0

Прокуратурата в Кърджали не е разпитвала Мустафови

Районната прокуратура в Кърджали е отказала да образува дело за полицейски произвол срещу ченгетата, нахлули в дома на семейство Мустафови, без дори да ги разпита. Това обяви пред “Труд” Айсел Мустафова, която през юли се жалва, че 20-годишната й дъщеря Ширин е със сцепена глава след акцията на цивилните полицаи.

В нощта на 23 юли м. г. четирима МВР служители атакуваха дома на Мустафови по сигнал за сводничество. Имали оперативна информация, че синът Кадир поръчал две проститутки. Той бе задържан заедно с баща му Сабахтин.  А след 24 часа бяха освободени. И до днес срещу двамата Мустафови обвинения няма.

“Въпреки че подадохме жалба за полицейско насилие, от прокуратурата не са ни разпитали. Показания дадохме само пред вътрешна комисия в участъка в Кърджали, която трябваше да установи дали има нарушения от техни служители”, обясни Мустафова. Малко след това районната прокуратура в града отказала да образува дело срещу униформените заради липса на данни за престъпление. Определението било потвърдено и апелативните прокурори от Пловдив.

Преди дни Върховната касационна прокуратура забелязала ред пропуски в постановлението за отказ за образуване на дело. Отменила го и върнала на обвинителите в Кърджали с указания. “Те са в 11 точки и включват изясняване на фактическата обстановка и установяване на обстоятелството кое е предизвикало неотложни действия на полицаите”, обясни Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор. По думите й отмяната не значи непременно, че е открит полицейски произвол.

Според указанията трябва да се изяснят още часът на акцията, дали жилището е било осветено и т. н.

“Не вярваме, че прокуратурата в Кърджали ще свърши нещо”, обясни Айсел Мустафова. Районният прокурор Желязко Христов вчера отказа коментар.

Владимира ГЕОРГИЕВА

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™