петък, 25 май, 2018
0

Пролетен карнавал за децата на Кърджали

Над 300 приказни герои, герои от филми, принцеси, ледени царици, царе, крале, поп звезди, призраци, смърфове, спайдермен  днес изпълниха пространството до театъра „Димитър Димов”. Техен домакин беше принцеса Пролет, в ролята на която влезе актрисата Русалина Майноловска.
В ролите на изброените герои се бяха превъплътили четвъртокласници от всички училищата в Кърджали, за да се включат в традиционния Детски пролетен карнавал, който се провежда на 1 април за 13-та поредна година. Карнавалът, който някои оприличиха на този в Рио Де Жанейро, е организиран от община Кърджали и ОДК.
Децата, водени от принцеса Пролет, дефилираха и танцуваха, демонстрирайки своите костюми. Много усмивки и аплодисменти загряваха празничното настроение, но най активни в аплодирането бяха родители, баби, дядовци и разбира се класните ръководители и учителите на четвъртокласниците. Тук бе и заместник-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова.
Преди да бъдат връчени наградите за децата и техните преподаватели – по една футболна топка и по една мартеничка – щъркел, изработена от децата в ОДК, заместник кметът на община Кърджали отправи своето празнично поздравление, към всички участници в пролетния карнавал и децата на Кърджали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™