вторник, 20 март, 2018
15

Ученици от „Св.Св. Кирил и Методий” гостуваха на връстници от Стара Загора

Учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” Кърджали гостуваха на свои връстници от 4 ОУ „Кирил Христов” в Стара Загора по проект „Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти”. В старозагорското училище е създаден клуб „Приятели на Европа” с ръководител Недка Иванова, а гостите се представиха с групата за руски песни „Веселые колокольчики” от VII клас с учител Жанна Генкова.  Домакините посрещнаха сърдечно учениците от Кърджали. Директорът Господин Балакчиев показа с гордост обновената сграда на общинското училище, която впечатлява със съвременен интериор, функционалности интерактивна образователна техника. Последва покана „На чашка руски чай” в конферентната зала на училището. Старозагорските ученици направиха презентация за Москва и нейните забележителности. След това започна оспорваната викторина „Что мы знаем о Москве”. Участниците от двата отбора се представиха отлично. Добре подготвени и ентусиазирани учениците от Кърджали грабнаха първото място като защитиха блестящо езиковите си умения.

Групата от Кърджали се срещна с официалните гости на събитието Олга Сандева и Веселина Милева, специалисти в отдел „Образование, младежки дейности и спорт” към Община Стара Загора.

За пореден път явявайки се на състезание, свързано с чуждоезикова подготовка възпитаниците на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” се представят достойно, защитавайки с плам името на училището. Способните и компетентни техни учители Жанна Генкова и Николина Делчева се радваха на успеха им.

Децата и учителите се разделиха с усмивка и очакване на нови приятелски срещи.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™