неделя, 18 март, 2018
6

Областният координатор на НДСВ в Кърджали се отказа от лидерския пост

Областният координатор на НДСВ в Кърджали Васил Дончев подаде оставката си от лидерския пост, но остава редови член на „царската” партия, съобщава  БГНЕС.  За отказа си от ръководното място той е уведомил председателя на НДСВ Христина Христова след заседанието на Националния съвет на 29 март. В кратко интервю за БГНЕС Дончев заяви, че не е съгласен с коалиционната политика на партията и е песимист по отношение на бъдещето й. „Причините за оставката ми са по-скоро лични, но не приемам безпринципните коалиции, в които НДСВ унищожава имиджа и достойнството си. Отвратен съм от политиката като цяло, особено след вълната от протести, които заляха страната. Не искам да се чувствам като престъпник, а стачките внушиха точно това. Политик стана мръсна дума в българското общество”, заяви Васил Дончев.

Той обаче не скъсва окончателно с политиката, остава обикновен член на НДСВ и смята активно да работи в предизборната кампания, без претенции за място в листите на кандидат-депутатите. Дончев уточни, че постът на областния координатор няма да остане празен. В близките дни ще бъде свикано заседание, на което ще бъде избран новият лидер. Управителят на хоспис „Добролюбие” в Кърджали Здравко Карамитев, който е и общински координатор на НДСВ, е фаворитът на Дончев.

„Само в България е възможно луди хора като Янев Янев от РЗС да бъдат в парламента, как да не съм отвратен от политиката? Запомнете, само Симеон Сакскобургготски милее за България, при това не е българин! Аз съм убеден монархист и считам, че страната ни може да просперира, ако се установи конституционна монархия”, подчерта Дончев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени