събота, 26 май, 2018
0

„Болкан Минерал енд Майнинг“ съди Общинския съвет в Крумовград за мълчалив отказ за Ада тепе

Вчера Административният съд в Кърджали даде ход на дело, заведено от   канадската компания „Болкан Минерал енд Майнинг“ срещу Общинския съвет в Крумовград. Причината е забавяне на решение на местния парламент в родопския град относно Подробния устройствен план (ПУП) на находището на Ада тепе.

Председателят на Общинския съвет в Крумовград Метин Байрамали заяви за kardjali.news, че  през ноември миналата година е  направена промяна в  реда за приемане на  устройствените планове. Това вече става с решение на Общинския съвет, а не  на кмета, както е било дотогава. Без да са внесли  документи по новото изискване,   от канаската фирма  приели  липсата на отговор като мълчалив отказ и  обжалвали в съда. На 20 декември кметът Себихан Мехмед  внесе  докладна записка за разглеждане  на ПУП за Ада тепе от общинските съветници, каза Байрамали. Той е категоричен, че Общинският съвет не е  направил нарушение,  просто  не се е произнесъл по предложението на градоначалника.

Първото дело в Административния съд е било на 11 март, отложено е за 1 април.

Адвокатите на канадската компания са представили в съда всички преписки за обявяването и одобряването на техническото задание на обекта. Фирмата приема, че след като съветниците не са се произнесли в законоустановения срок, това е мълчалив отказ на Общинския съвет.

В петдневен срок двете страни  трябва да подготвят  становища. След това Административният съд ще се произнесе.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени