понеделник, 19 март, 2018
11

Уточниха реда за отпускане и изплащане на еднократните социални помощи

Министерството на труда и социалната политика оповести реда за отпускане и изплащане на приетите днес от МС еднократни социални помощи.

Еднократна енергийна помощ
До десет работни дни Агенцията за социално подпомагане ще започне приемането на молби-декларации за отпускане на еднократна финансова помощ за отопление в размер на 65,72 лв. на хората, които надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лв. Ще се взима предвид доходът за 6 последователни месеца между 01.01.2012 и 30.09.2012 г., като по този начин се осигурява равнопоставеност с хората, на които вече са отпуснати енергийни помощи за отоплителния сезон 2012 – 2013 г.
Няма нужда да подават нови молби хората, които вече са подавали такива молби преди началото на отоплителния сезон 2012 – 2013 г. и са получили откази заради надхвърляне на диференцирания минимален доход с до 10 лв.
Хората с откази ще получат еднократната помощ за отопление в размер на 65,72 лв. в края на април 2013 г. Хората, които тепърва ще подават молби-декларации и отговарят на критериите, ще получат еднократната помощ в края на май 2013 г. Помощите ще бъдат изплащани по банков път или на каса според желанието на хората, заявено в самите молби-декларации.

Еднократна помощ за майки с деца между 1 и 2 години

Право на еднократна помощ в размер на 50 лв. имат осигурените майки с доход до 350 лв. на член от семейството, на които е отпуснато обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години в периода от 1 януари 2013 г. до влизане в сила на приетото днес постановление на Министерския съвет.
Еднократната помощ ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на май 2013 г.

Еднократна помощ за деца с увреждания
Еднократната помощ от 50 лв. за децата с увреждания ще бъде изплатена заедно с детските надбавки в края на април.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™