четвъртък, 24 май, 2018
0

Престъпна група крие 19 кила хероин в кошара край Женда

Шестима души с 22 кг хероин за близо 22 млн. лв са задържани в Хасковско при операцията на ГДБОП. Група, занимавала се с разпространение на 22 кг хероин, е разбита от хасковските криминалисти, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Престъпната схема е разкрита, след като в Първомай е арестуван 41-годишен софиянец при опит да закупи 3 кг хероин. Останалите 19 кг са открити в селскостопанска сграда в кърджалийското село Женда.  Хероинът бил опакован в индигова хартия, напръскана със силиконов спрей, възпрепятстващи оставянето на следи и откриването му с рентген.

Задържани са трима мъже от Хасково, криминално проявени. Единият от тях е с присъда за наркотрафик. Хероиновата пратка вероятно е от Турция и е преминала през границата без да бъде уловена от рентген заради опакованите с индиго пакети.

Под прякото наблюдение на прокурор от Хасковската окръжна прокуратура полицейските служители са извършили множество претърсвания и изземвания с помощта на служители на ГДБОП на територията на областите Пловдив, София, Кърджали и Хасково. По данни на окръжния прокурор, по документирането на престъпната дейност са използвани 11 СРС-та. Освен иззетите 22 кг хероин в криминално проявените мъже са открити и иззети мобилни телефони, автомобили и законно притежаван пистолет “Глог”, принадлежащ на един от мъжете, използвани при пласирането на дрогата. На четирима от групата на възраст 47 години, 45 години, 29 години, всички от Хасково, и 41-годишен жител на софийското село Герман са им повдигнати обвинения по чл.321 във връзка с чл.354а от НК и са им подготвени постановления за 72-часово задържане от страна на прокуратурата. Останалите двама мъже на 50 години и 35 години от Хасково са с полицейска мярка “задържане”. Образувано е досъдебно производство.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени